28 Μαρ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28.3.2018


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤ΄ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ 
ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ  (28/3/18)
………………………………………………………………

Κάτω από την πίεση που ασκεί μία μεγάλη συγκέντρωση όπως η σημερινή στην πλατεία Κοτζιά, το Δ.Σ. του συλλόγου μας προσπάθησε να συναντήσει το Δ.Σ. της Τράπεζας, το οποίο με πλήρη σύνθεση συνεδρίαζε στα γραφεία της ΕΤΕ.

Σκοπός να ενημερωθούν κυρίως τα ξένα μέλη του Δ.Σ. της τράπεζας για την ξαφνική περικοπή των μηνιαίων αποδοχών μας, αλλά και για τον αγώνα που δίνουν εδώ και πέντε μήνες  οι 16.500 συνταξιούχοι .

Η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων (Πορτούλας, Τζούλης, Πίσχινας, Κωνσταντέλος, Ξύδης, Δημητρόπουλος), συνάντησε την άρνηση των κ.κ. Μιχαηλίδη και Φραγκιαδάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ, για συζήτηση με τα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας, οι οποίοι δήλωσαν εξερχόμενοι της συνεδρίασης τους, ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τα υπόλοιπα μέλη να ακούσουν τα αιτήματα και να τα μεταφέρουν σε αυτούς.

Η αντιπροσωπεία μας ζήτησε να εξηγήσει σε όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. τα αιτήματα μας, για να μην έχουν μόνον την μονοσήμαντη ενημέρωση των κ.κ. Φραγκιαδάκη - Μυλωνά αλλά μία πιο σφαιρική γνώση, από τους ίδιους τους συνταξιούχους, προκειμένου το Δ.Σ. να διαμορφώσει μία πιο δίκαιη άποψη για το σοβαρό μας θέμα.

Επανέλαβε για πολλοστή φορά τα θέματα, με επιχειρήματα και ντοκουμέντα, κυρίως για να τα ακούσει ο νέος Πρόεδρος κ. Μιχαηλίδης στην πρώτη του επαφή μαζί μας, τονίζοντας ιδιαίτερα το αίτημα μας για τον εγγυημένο χαρακτήρα του ΛΕΠΕΤΕ αλλά και για το πάγωμα των δανείων μας.

Η αντιπροσωπεία του συλλόγου μας τους δήλωσε ρητά, ότι θα παραμείνει εκεί μέχρι να δουν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας και κυρίως τα ξένα μέλη, στα οποία ήθελε να επιδώσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης (στην Αγγλική Γλώσσα), κάτι το οποίο αρνήθηκε το δίδυμο της ηγεσίας της τράπεζας, δεσμευόμενη όμως, ότι θα μεταφέρει και τα αιτήματα και το ψήφισμα, σε όλα τα υπόλοιπα μέλη.

Οι κ.κ. Μιχαηλίδης και Φραγκιαδάκης επέστρεψαν στο συμβούλιο τους, αλλά όλοι οι δικοί μας εκπρόσωποι παρέμειναν έξω από την αίθουσα συνεδρίασης.

Μετά από 2 περίπου ώρες αναμονής η αντιπροσωπεία του συλλόγου μας προσπάθησε να εισέλθει στην αίθουσα συνεδρίασης, αλλά απωθήθηκε βίαια από τους παραταγμένους ήδη σεκιουριτάδες.

Στον μικροπανικό που δημιουργήθηκε και στις φωνές των εκπροσώπων μας  οι κ.κ. Φραγκιαδάκης και Μυλωνάς αναγκάστηκαν να διακόψουν και εξερχόμενοι από την αίθουσα  να ζητήσουν ευγένεια και κατανόηση από την πλευρά μας,  υποσχόμενοι ότι την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούμε για συνέχιση της προσπάθειας επίλυσης των προβλημάτων μας .

Συνάδελφοι ο σημερινός στόχος του συλλόγου επιτεύχθηκε.


Τα ξένα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας έμαθαν για την απόφαση του Φραγκιαδάκη και για τον αγώνα που δίνουμε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ