30 Ιαν 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30.1.2018 ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ





30/1/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ- ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ


1.ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Εκδικάστηκαν χθες τα ασφαλιστικά μέτρα των 100 πρώτων αιτήσεων συναδέλφων των οποίων η αίτηση για προσωρινή διαταγή είχε απορριφθεί στις 30/10/2017. (Εκδικάστηκαν επίσης άλλες δυο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ομάδας συναδέλφων)



Το νομικό επιτελείο του Συλλόγου μας-κ.κ. Κ. Κρεμαλής, Α. Στρίμπερης, Ι.Καρούζος επικουρούμενοι από τους δικηγόρους  Ν.Δήμα ( ΣΥΕΤΕ  , ΣΥΤΑΤΕ) Γ. Φιλιπποπούλου (ΟΤΟΕ) και Ε.Μαυροκεφάλου (ΟΣΤΟΕ)-έδωσε συντεταγμένα τη νομική μάχη  εστιάζοντας στην βλαπτική συνέπεια που προέκυψε για τους συνταξιούχους από την  αυθαίρετη και παράνομη περικοπή της επικουρικής παροχής από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.



Τα επιχειρήματα των δικηγόρων της Τράπεζας - εναρμονιζόμενοι με την ανάλγητη στάση της  Διοίκησης- επικεντρώθηκαν στο να πειστεί το δικαστήριο ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να επιβιώσουν αφού εισπράττουν την  κύρια σύνταξη  …                                                                                               

Όταν δε κλήθηκαν να τεκμηριώσουν το επιχείρημα, όπως ανέφεραν, της Τράπεζας περί πιέσεων από τον SSM και το ελληνικό δημόσιο για την απόφασή του ξαφνικού θανάτου του ΛΕΠΕΤΕ, επικαλέστηκαν τις επιστολές Φραγκιαδάκη…

Η απόφαση θα εκδοθεί μετά από 3 μήνες.



2.ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Επίσης χθες κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου μας (που κοινοποιήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στο εισαγγελέα διαφθοράς) με την οποία ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για τις παράνομες και εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των συνταξιούχων της ΕΤΕ –όπως αυτές αναφέρονται στο κείμενο της  μηνυτήριας αναφοράς- και την παραδειγματική τους τιμωρία…    (χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξαπάτηση των σ/φων της εθελουσίας 2013 & 2016)   

  

Η μηνυτήρια αναφορά υπογράφεται από 14 μέλη του 15μελούς Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ.



ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ & ΤΟ  ΤΥΠΕΤ